Installatie Vectorworks Remote

Locatie

Vectorworks Remote

Extra > Hulpmiddelen

Dankzij de applicatie Vectorworks Remote kan je verschillende Vectorworksfuncties vanop jouw mobiel toestel bedienen. Vectorworks Remote heeft twee componenten: de mobiele applicatie en een insteekmodule om verbinding te maken (opgenomen in de Vectorworks werkomgeving als een menucommando). Wanneer de twee componenten verbonden zijn, geeft de app een lijst met bedieningsknoppen weer. Gebruik deze bedieningsknoppen om vanop afstand op jouw computer tekeningen te bekijken en te presenteren. Meer informatie vind je op cloud.vectorworks.net/products/remote/faq/.

Om Vectorworks Remote in te schakelen, moet je eerst de applicatie op jouw mobiele toestel installeren.

Om de verbinding op afstand tot stand te brengen:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Installatie Vectorworks Remote’ wordt geopend.

Click to show/hide the parametersClick to show/hide the parameters

Veld

Omschrijving

QR-code

Als je op jouw Vectorworks Remote app de optie Scan de QR-code geselecteerd heeft, richt je de camera van jouw mobiele toestel op de QR-code om deze te scannen en zo een verbinding op afstand te maken.

Versie

Dit is de huidige versie van de Vectorworks Remote insteekmodule.

Ondervind je problemen bij het verbinden?

Klik hier om de gids voor het oplossen van verbindingsproblemen met Vectorworks Remote te openen.

Status server

Dit is de status van de Vectorworks desktopserver.

Server stoppen

Klik hier om de Vectorworks desktopserver te stoppen. Hierdoor zal de verbinding met de app Vectorworks Remote worden verbroken.

Server starten

Klik om de desktopserver te starten. Hierdoor kan je verbinding maken met Vectorworks via de app Vectorworks Remote.

Server laten lopen wanneer Vectorworks opstart

Selecteer deze optie om de desktopserver te starten zodra je Vectorworks opstart.

Geavanceerde instellingen

Klik om de geavanceerde instellingen te openen. Hier worden het ID en de open poort van de Vectorworks desktopserver weergegeven.

De Vectorworks Remote app zal standaard verbinding maken met de Vectorworks desktopserver via poort 8090. Als deze poort geblokkeerd wordt door het netwerk, moet je het nummer ingeven van een open poort.

Indien meerdere Vectorworkslicenties op jouw computer geïnstalleerd zijn, zullen ze verbinding maken met de app via verschillende poorten.

Om de Server poort opnieuw op 8090 te zetten, klik je op Standaardwaarden.

Get it on Google play

Klik om naar de Google Play store te gaan en de Vectorworks Remote app voor Android toetstellen te installeren.

Download on the Apple App Store

Klik om naar de Apple App store te gaan en de Vectorworks Remote app voor iOS toestellen te installeren.

Open de Vectorworks Remote app en maak verbinding met Vectorworks via een van de methodes die voorgesteld worden op het startscherm van de app.

De help van de Vectorworks Remote app bevat meer gedetailleerde instructies over het tot stand brengen van de verbinding met Vectorworks.

Wanneer de verbinding gemaakt is, klik je op OK om het dialoogvenster ‘Installatie Vectorworks Remote’ te sluiten.